Objave

Preberite si Zgodbe Snežniške

Notranjska in Loška dolina skozi oči Kozarke.

Tukaj lahko preberete o Notranjski, Loški dolini, Gradu Snežnik… Nekoč in danes. Tako kot to vidi in spremlja Kozarka.

Obvestila

študijski krožki kmalu

Študijski krožki

Z novimi študijskimi krožki začnemo takoj, ko bo spet možno varno druženje manjših skupin. Do takrat pa spremljajte objave na mojem FB profilu Kozarka, da boste sproti obveščeni. In berite  objave spodaj v blogu, kjer delim tudi spomine na pretekle študijske krožke.

VODENI SPREHODI kmalu

Vodeni sprehodi

Vodeni sprehodi bodo na voljo takoj, ko bo spet možno varno druženje manjših skupin. Nadaljuj z branjem s klikom na naslov. Več tule: vodeni sprehodi po grajski okolici.

Zadnji zapisi

Gasparijeve velikonočne razglednice

by Janja Kozarka Gasparijeve razglednice zelo pogosto krasijo Alpe, ki jih je umetnik lahko vsak dan občudoval, ko je bival je v Kamniku. Znane motive je v domišljiji preoblikoval v prijetno slovensko vzdušje, kjer se srečujejo zaljubljeni pari, tekajo otroci, se odvijajo ljudski običaji in slavijo cerkveni prazniki. V delih je ohranil svojo hudomušnost inNadaljuj z branjem “Gasparijeve velikonočne razglednice”

Velikonočno trkanje pirhov

by Janja Kozarka Dve leti je že minilo od zadnjega javnega trkanja… In te, danes precej dragocene trenutke, smo ujeli na video posnetek, ki si ga lahko pogledate na koncu prispevka. Uživajte ob pogledu na živahno vaško življenje pred korono. Družabno, sproščeno, prepleteno s tradicijo… Velikonočni čas je že od nekdaj zelo bogato prepreden sNadaljuj z branjem “Velikonočno trkanje pirhov”

žolca by Zlata Turk

Žolca

by Janja Kozarka “V naših krajih se žuco (žolco) še vedno kuha, velikokrat kar doma. Zanimivo je, da je to največkrat moško delo, k njemu spada tudi malo tekmovalnosti in ponosa“, mi je zaupal Rihard Baša, kuhar z veliko začetnico, doma iz Ilirske Bistrice. Žolca je (po naše žiuca, drugje tudi žolica, žuca) polprozorna, poltrdaNadaljuj z branjem “Žolca”

Luizina razgledna točka

Kdo je bila Luisa?

by Janja Kozarka Marec je mesec, ko praznujemo vse ženske in tudi vse matere. Zato se mi zdi primerno, da spregovorimo o kakšni zanimivi ženski tudi tule. Na sprehodu po grajski okolici sem pred kratim napravila tale posnetek: Ob gradu Snežnik stojijo pristave. Za njimi se vzpenja hrib Slivak. Tik pod vrhom je pečina naNadaljuj z branjem “Kdo je bila Luisa?”

Snežniška Diana

Kdo je bila Diana?

by Janja Kozarka Grad Snežnik obdajajo številni drevoredi in jase. Na eni izmed njih, blizu Zagradnih njiv naletimo na kip Diane. Kip Diane, rimske boginje lova, simbolično označuje Snežnik kot lovsko posest knežje družine Schönburg Waldenburg. Pri celotni idejni zasnovi urejanja grajske okolice so se zgledovali po njihovem posestvu v Hermsdorfu (blizu Dresdna), kjer jeNadaljuj z branjem “Kdo je bila Diana?”

Nalaganje …

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Spremljaj moje zgodbe

Če ti je moje pisanje všeč, spodaj vpiši svoj email naslov in ko kaj novega napišem, ti bom poslala povezavo.