Moj zvesti fotograf: Mario Žnidaršič

moj zvesti fotograf Mario

by Janja Kozarka

Mario Žnidaršič je ljubiteljski fotograf, samouk, ki je svoj prvi fotoaparat v življenju dobil v dar šele za svoj 50-ti rojstni dan! Danes je naš nepogrešljivi, vsestranski lokalni poročevalec iz Loške doline.

Po srcu še vedno Kozarec, ki stanuje v Starem trgu. Njegove objave lahko spremljate na FB Mario Žnidaršič.

Mario je nepogrešljiv tudi na mojih dogodkih; na vodenih sprehodih, študijskih krožkih, delavnicah in predavanjih. Tako je najino sodelovanje pripeljalo do skupne foto razstave, o kateri več kdaj v prihodnje. Zato so njegovo fotografijo objavili na jumbo plakatu v Parku Tivoli v Ljubljani. Kar nekaj njegovih fotografij smiselno dopolnjuje to mojo spletno stran, njegove fotografije so in še bodo dopolnjevale moje objave v tem blogu z naslovom Preberite si Zgodbe Snežniške. Zato je prav, da vam ga predstavim:

"moj" fotograf Mario
Foto Borut Kraševec

Mario, kje se je zgodila najbolj prestižna objava tvoje fotografije in kaj prikazuje? To je bilo 3. oktobra 2020, ko je Loško dolino zajelo močno deževje in je v nekaj urah padlo 100 mm padavin. Takrat so moje fotografije neurja objavili tudi v osrednji informativni oddaji Dnevnik TV Slovenija in 24UR na POP TV.

Kaj prikazuje tvoja fotografija, ki je tebi najljubša? Moja najljubša fotografija je tele:

mariova-najljubsa-fotografija
prikazuje žarke sončne svetlobe, ki prodirajo skozi jesensko obarvana drevesa in ustvarjajo čudovit prizor

Fotografija je nastala 20.oktobra 2018, na študijskem krožku z naslovom Gremo v Javornike. Posneta je bila med potjo na Gomance, ko smo raziskovali snežniške gozdove.

Najbolj bizarna situacija, ki se ti je pripetila med fotografiranjem? Zelo se mi je mudilo na nek dogodek in ko začnem fotografirati ugotovim, da sem pomnilniško kartico (za fotoaparat) pozabil doma.

Kje si se znašel samo zato, ker si fotograf in te je to posebej razveselilo? Kot uradni fotograf sem se udeležil vaje Slovenske vojske Preskok 2020 v Babnem Polju, kjer so me zelo prijazno sprejeli.

V katero državo sveta bi se odpravil na foto dopust, če bi lahko prosto izbiral? Zakaj prav tja? Vsekakor v Avstralijo, ker me zelo zanimajo tam živeče živali, za nas precej nenavadne.

Kaj je bilo prikazano na fotografiji drugega avtorja, ki te je v življenju najbolj navdušila? Rakov Škocjan, avtorja Jaka Ivančiča.

Imaš svojo top foto lokacijo, kamor se večkrat vračaš? Brez dvoma je to grad Snežnik.

moja najbolj priljubljena foto lokacija je brez dvoma Grad Snežnik

Nam zaupaš svoj življenjski moto oziroma tvoje vodilo za življenje? Biti pošten do sebe in drugih. To vrednoto mi danes in tudi svet okrog nas zelo potrebuje.

Tvoja najljubša knjiga ali film? Naslov knjige se ne spomnim, gre pa za zdravniške zgodbe polne napetih dogodkov, ki jih povezujejo zdravniki in medicinske sestre. Film pa nosi naslov To so gadi.

jesenska pot na Spodnje Poljane

Tvoja najljubša hrana je? meso

Najljubša pijača? voda

Kako ali s čim najraje potuješ? z avtom

Katero žival najbolj ceniš? konja

Kaj si po horoskopu? vodnar

Foto Nataša Mele
Foto Mario Žnidaršič na jumbo plakatu na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju z naslovom Ena leva, druga desna.
Foto Janja Urbiha
To je prava zima; foto Mario Žnodaršič

Mario, za konec nam povej samo še to, kaj bi ti takoj spremenil ali ukinil…če bi lahko? Če bi lahko, bi poskrbel za večjo vlogo mednarodnih institucij pri reševanju problemov svetovne revščine.

Mario hvala, ker si bil pripravljen z nami delil košček sebe.

Sorodne objave:

Moj zvesti fotograf: Bojan Žnidaršič

Moj zvesti fotograf: Miha Razdrih

Moj zvesti fotograf: Borut Kraševec

Z novimi študijskimi krožki začnemo takoj, ko bo spet možno varno druženje manjših skupin. Spremljajte objave na mojem FB profilu Kozarka, da boste sproti obveščeni. Do takrat pa berite moje objave na tem blogu, kjer bomo obujali tudi spomine na pretekle študijske krožke. Kmalu sledi predstavitev tudi ostalih treh “mojih zvestih” fotografov.

4 razmišljanja o “Moj zvesti fotograf: Mario Žnidaršič

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.